Kerstboom opgetuigd aan het Da Costaplein

Publicatiedatum: 10-12-2015

Op het grasveld van het Da Costaplein schittert sinds woensdag 9 december 2015 een prachtige en bijzondere kerstboom. De kerstboom is geplaatst op initiatief van de bewonerscommissie Jan Luykenstraat/Da Costaplein en in samenwerking met Maasdelta, de gemeente Maassluis en het Gebiedsoverleg. Alle buurtbewoners waren uitgenodigd om de boom te komen versieren. Aansluitend werden de meer dan honderd lichtjes ontstoken.

Dit jaar is een begin gemaakt met de herstructurering van de wijk Sluispolder-West in Maassluis.Een groot deel van de in de jaren vijftig gebouwde kleine eengezinswoningen en door de tijd ingehaalde flats, wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Diverse initiatieven
Er is sprake van een schommelende stemming in de wijk, omdat veel bewoners tegen de onvermijdelijke verhuizing op zien. De bewonerscommissie heeft daarom wat initiatieven genomen om de wijk op te fleuren en de sfeer op peil te houden. Zo werden er een poosje geleden 14 grote bloembakken in felle kleuren op de gazons geplaatst. De bewoners hebben hun taak uitstekend verricht, door de bakken regelmatig van water te voorzien. De felgele bakken worden nu mede dankzij de jury van het Gebiedsoverleg deskundig winterklaar gemaakt.

Feestelijke kerstboom
Een nieuw initiatief is het plaatsen van de grote kerstboom op het grasveld van het Da Costaplein. Op woensdag 9 december, kort na 16.00 uur, ontstak wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis de ruim 100 lichtjes in de boom. De kinderen uit de wijk waren gevraagd om, met bij voorkeur zelfgemaakte kunstwerkjes, de boom te versieren en de wijk zo een extra feestelijk tintje te geven. Natuurlijk waren ook hun ouders en de andere bewoners uitgenodigd. De bewonerscommissie had hiertoe bij alle omliggende woningen een oproep in de brievenbus gedaan. Door alle plannenmakerij en het betrekken van de bewoners hierbij, is de saamhorigheid in de wijk alleen maar toegenomen. De bewonerscommissie verwacht dat de boom dan ook letterlijk in goede aarde is geplant. De kerstboom blijft tot na de jaarwisseling staan.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag