Sloopwerkzaamheden Sluispolder-West nu echt van start

Publicatiedatum: 08-12-2015

In november 2015 is gestart met de grove sloop van de flats aan de G.A. Brederolaan en Guido Gezellestraat in Maassluis. Na een periode van voorbereiding en asbestsanering, worden de resterende gebouwen nu met behulp van een grote kraan gesloopt.

In september 2015 zijn de voorbereidingen voor de sloop van beide flats getroffen. Aansluitend startte het sloopbedrijf in oktober met de sanering van de asbesthoudende onderdelen aan de binnen- en buitenzijde van de gebouwen. Daarbij werden ook her te gebruiken materialen, zoals hout en dakbedekking, verwijderd. Mede dankzij de gunstige weersomstandigheden, verliepen deze werkzaamheden voorspoedig. De grove sloop van de flat aan de G.A. Brederolaan kon daardoor al op maandag 2 november starten. Op vrijdag 20 november volgde ook de grove sloop van de Guido Gezelleflat.

Grove sloopwerkzaamheden
Met behulp van een grote kraan worden de flats gesloopt. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft het gebied toegankelijk voor verkeer. Als alles meezit, worden de sloopwerkzaamheden begin februari 2016 afgerond. De slooplocatie blijft omheind met hekken, totdat de werkzaamheden voor de geplande nieuwbouw starten.

Planning nieuwbouw
Op de locatie G.A. Brederolaan komt een Integraal Kindcentrum (bassischool) met een sportschool. Hierin krijgt basisschool Het Spectrum een plek. Deze is nu nog gevestigd aan de Fenacoliuslaan.

Op de locatie Guido Gezellestraat en Mgr. W.M. Bekkerslaan worden 36 nieuwe woningen gebouwd. Er komen twee blokken met eengezinswoningen, waarvan 11 koopwoningen en 11 huurwoningen. Ook wordt er een wooncomplex gebouwd met drie woonlagen en in totaal 14 huurwoningen. De 11 koopwoningen worden verkocht door Boele & van Eesteren. Maasdelta biedt de 25 huurwoningen in de sociale huursector aan.

De bouw van de 36 nieuwe woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2016. De nieuwbouw wordt na de zomer van 2016 opgeleverd. Bij het verkopen en verhuren van de nieuwe woningen is het noodzakelijk dat het openbaar gebied ook aangelegd is. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Maassluis.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag