Eerste impressie van de nieuwbouwwoningen bij Guido Gezellestraat

Publicatiedatum: 07-03-2016

Op de locatie waar nu nog de flat aan de Guido Gezellestraat staat, komen 11 nieuwe koopwoningen en 25 huurwoningen. Het gaat om twee blokken eengezinswoningen en een wooncomplex met appartementen en bovenwoningen. Inmiddels zijn de eerste beelden hiervan beschikbaar.

Op de locatie bij de Guido Gezellestraat en Mgr. W.M. Bekkerslaan worden 36 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 11 koopwoningen en 25 huurwoningen. De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Boele & van Eesteren.

Twee blokken met sfeervolle rijwoningen in koop en huur
Er komen twee blokken met sfeervolle rijwoningen:

  • het ene blok bestaat uit 11 koop eengezinswoningen 'Eleven'. Deze worden verkocht door Boele & van Eesteren.
  • het andere blok bestaat uit 11 huur eengezinswoningen. Deze verhuurt Maasdelta in de sociale huursector.

Alle eengezinswoningen bestaan uit vier kamers. Deze zijn verdeeld in een woonkamer op de begane grond, drie slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder. Ook is elke woning voorzien van een tuin met een berging.

Wooncomplex met 3 woonlagen
Er komt ook een wooncomplex met 3 woonlagen en in totaal 14 huurwoningen. De indeling is bijzonder. Zo komen er:

  • 5 appartementen op de begane grond. Het gaat hierbij om 4 grotere appartementen (met 3 kamers) en 1 kleiner appartement (met 2 kamers). Bij alle appartementen hoort een tuin met daarin een berging.
  • 9 bovenwoningen, die elk over twee verdiepingen verdeeld zijn. Deze bovenwoningen zijn voorzien van 3 kamers en een balkon. Ook beschikt elke woning over een berging.


Sloopwerkzaamheden
In september 2015 zijn de voorbereidingen voor de sloop van de flats aan de Guido Gezellestraat en GA Brederolaan getroffen. In oktober is het sloopbedrijf gestart met de sanering van de asbesthoudende onderdelen aan de binnen- en buitenzijde van de gebouwen. Na de asbestsanering, start in november het grove sloopwerk. Als alles meezit, worden begin februari 2016 de sloopwerkzaamheden afgerond en de grond bouwrijp opgeleverd.

Bouwplanning
De bouw van de nieuwe woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2016. De nieuwbouw wordt mogelijk al kort na de zomer van 2016 opgeleverd. Bij het verkopen en verhuren van de woningen is het wel noodzakelijk dat het openbaar gebied ook aangelegd is. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Maassluis.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag